Reto Burrell – Side A&B

De Zwitserse troubadour Reto Burrell brengt met Side A & B zijn twaalfde solorelease uit. Voor het gemak heeft Burrell dit album in twee kanten gesplitst. Hij deelde niet alleen de muziek in, hij had gelijk een titel voor het schijfje. Op kant A staan zeven nummers die Burrell met een groep muzikanten opnam. Naast de hulp van bevriende musici is het toch vooral Burrell die de nummers vol speelt. Schrijven, uitvoeren en produceren, de Zwitser houdt de zaken graag in eigen handen. De nummers zijn uptempo, kunnen stuk voor stuk in een rokerige en naar goede whisky ruikende balzaal gespeeld worden. De muziek zal enthousiast onthaald worden door het meelevende en zingende publiek.

Uit opener ‘Shake it’:

“Fill it up till the glass is full

Then drink it out and start all over again”

Het leven is niet alleen maar voorspoed en geluk. Er is misère en tegenslag, maar Burrell pleit er voor vol van het leven te genieten. ‘But don’t forget to rattle and shake it.’

Het publiek heft het glas, applaudisseert en wacht op het volgende nummer. Zoals gezegd staan op Kant A de wat snellere nummers. ‘Chasing The Wind’ heeft een wapperende gitaarsolo en voor ‘Swimming In Stars’ zal het publiek uit de stoelen komen voor een dansje.

Op Kant B zijn de kleine nummers te vinden. Burrell laat zich spaarzaam begeleiden. Soms wat strijkers, op andere momenten is een stem op de achtergrond. Ook nu zeven nummers en ook in deze songs slaagt Burrell er in de aandacht van de luisteraar geen moment te verliezen. ‘Seize The Morning’ en ‘Sweet Lover’ zijn mooie komposities in een fraaie akoestische uitvoering. Alleen ‘You’re Still Alive’ is wat gewoontjes.

Bij Reto Burrell klinkt elk nummer bedrieglijk eenvoudig en gemakkelijk. De nummers verbazen niet door de grote originaliteit, ze passeren nergens de bermen van de bekende paden van de countryrock. Nee, elke song klinkt min of meer bekend en na lang nadenken is er geen naam die te binnen schiet. De beste oplossing is het nummer gewoon nog een keer beluisteren.

Met Side A & B heeft Burrell een lekker klinkende plaat gemaakt. De muziek die ‘gemakkelijk en lekker’ klinkt, vraagt terecht veel tijd. Dit twaalfde album van de Zwitser luistert heerlijk weg. (TOURBOmusic)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>