Trevor Sensor

De zoon van Bob Dylan en Johnny Rotten.

10 augustus 2016, Tolhuistuin, Amsterdam
Beeld: Peter Hageman

Voor het podium staan tachtig stoelen. Vijftien minuten voor het optreden zitten er zes mensen in de zaal. Iets later dan aangekondigd stapt Trevor Sensor het podium op. Zestig mensen krijgen een nerveus knikje. Een piano, twee gitaren en een microfoon staan tot zijn beschikking. Sensor heeft twee kleine flesjes bier meegenomen. Na opener ‘Another Night at Lamppost Lounge’ vertelt hij een flink deel van de middag te hebben gewandeld. ʺI spent my day walking and drinking beer.ʺ De Amerikaan heeft twee ep’s uitgebracht. Texas Girls and Jesus Christverscheen in maart 2015. Vlak voor de optredens in Europa kwam Starved Nights of Saturday Stars uit.

In een recensie van een optreden in thuisstad Sterling, Illinois schreef een journalist dat de zoon van Bob Dylan en Johnny Rotten op de planken was geklommen. De stem van Sensor klinkt als een kruising van de verhalende Amerikaan en de snerende Engelsman. Daarbij neemt Sensor de tijd voor zijn verhalen en stopt hij veel woorden in zijn teksten. Op het podium zijn dit sterke en aantrekkelijke punten. De stem van Sensor klinkt soms wat scherp, maar vooral helder en zuiver. De verhalen in de teksten gaan vaak over de zelfkant van het leven. Drank, drugs en mensen die vaak het nachtleven opzoeken om ervaringen op te doen, komen aan bod in de nummers. Sensor is pas tweeëntwintig jaren maar lijkt al langer mee te lopen.

De bard speelt americana, folk en country. Hij gooit de muziek in de blender die zijn persoonlijke belevenissen bevat. ‘Starved Nights of Saturday Stars’ is zo’n nummer over een persoonlijke belevenis. Alleen thuis op de avond voor Kerstmis en in de koelkast staan wat biertjes. Eenzaamheid is een geweldige emotie voor een persoonlijk nummer.

Voor ‘When Tammy Spoke to Martha’ neemt Sensor plaats achter de piano. Tijdens de studie blies hij stoom af in de kroeg met wat drank en andere verdovende middelen. De Amerikaan observeerde ook zijn medestudenten en deed stof op voor zijn liedjes.

Sensor is een sterk vertolker van zijn teksten, speelt heel redelijk gitaar en piano, maar mist nog wat ervaring op het podium. Hij klokt na elk nummer een flinke teug bier naar binnen en verschuilt zich wat in de alcohol. De spanning neemt wat af als ook de nummers op piano vlekkeloos lukken. Met ‘The Reaper Man’ en ‘Nothing Is Fair’ wordt een goed aftreden afgesloten. Een optreden in Düsseldorf wacht morgen, maar eerst wil hij nog wat praten bij de tafel met exemplaren van Starved Nights of Saturday Stars. Volledig ontspannen kletst hij honderduit. Hij is lyrisch over het Nederlandse publiek en is bijna verbaasd als een fan om een handtekening vraagt.

Trevor Sensor is een talentvolle, jonge muzikant, die zonder enige twijfel de ervaringen van deze tour door Europa in nieuwe liedjes zal gieten. Zijn debuutalbum is een release om naar uit te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>